5x klassiekers


Klassiekers zijn altijd goed. Daarom hieronder 5x klassiekers! Vijf Totaal verschillende gerechtjes. Die zeker het proberen waard zijn!


Franse mosselen met knoflookboter


1. Moelleux au Chocolat

Moelleux aux chocolat een van de lekkerste nagerechten uit de Franse keuken en wellicht ook een van de oudste. Een moelleux is niet veel werk om te maken en op zich ook niet lastig, wel is de timing essentieel. Want je wilt natuurlijk dat de binnenkant zacht blijft en zodra je er je vork inzet de chocolade uitloopt. Hoe krijg je dat voor elkaar? Als je precies de stappen hieronder volgt kan dat bijna niet misgaan!

 

2. Franse uiensoep met gruyère

Een goede Franse uiensoep is een van de soepen die ik het liefste in de herfst of winter eet. Het is niet zo moeilijk om te maken, maar vergt wel enige tijd! Als ze ergens uiensoep op de kaart hebben staan waag ik het altijd weer om hem te proberen, maar het is steeds weer een teleurstelling. De meeste uiensoepen smaken zelfs niet eens naar uien maar worden overheerst door kruiden. Wat ook nog wel eens voorkomt is dat de uien niet gaar zijn. Voor een goede uiensoep moeten de uien minimaal 1 uur bakken! En daarna moeten de uien nog 1 uur in de bouillon trekken. Daarbij wordt vaak stokbrood gebruikt, wat ik niet zo lekker vind, maar ook erg onhandig om fatsoendelijk je soep te kunnen lepelen. Ik prefereer daarom beschuit.

 

3. Klassieke Engelse scones

Engelse scones je houdt er van of niet. Scones worden vooral in Engeland gegeten, met name bij de afternoon tea en zijn vaak licht gezoet. Ze worden meestal geserveerd met clotted cream, roomboter en jam maar ze kunnen ook goed hartig gegeten worden. Clotted cream is echt Engels, het word vooral bij de afternoon tea gebruikt. Het is een ongezoete, ingedikte room. Clotted cream is moeilijk te verkrijgen in de Nederlandse supermarkten.

 

4. Franse mosselen met knoflookboter

Het mosselseizoen is weer begonnen! Daarom vandaag deze klassieker: Franse mosselen met knoflookboter. Een heel simpel maar heerlijk gerecht. Leuk weetje: je hebt oranje en witte mosselen. Hierin zit geen smaakverschil, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Het enige verschil is dus dat de ene mossel meer pigment heeft dan de andere mossel. Het is een fabeltje dat de kleur het geslacht van de mossel zou bepalen.

 

5. Linguine alle vongole

Linguine met vongole ook wel venusschelpen genoemd, is natuurlijk een gerecht uit Italië. Het is een vrij simpele pasta en heeft niet veel tijd nodig. Een gerecht met pure smaken echt een aanrader voor een lekker diner!

Het draait in dit recept natuurlijk om de venusschelpen, dus is het ook erg belangrijk dat deze kwalitatief goed en vers zijn. Venusschelpen moet je net als mosselen niet te lang koken anders worden ze taai. Daarom is het gemakkelijk om een glazen deksel te gebruiken tijdens het koken, zodat je snel ziet of de schelpen allemaal open zijn. Daarbij is het beter het deksel er niet te vaak af te nemen. 

"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.