Christmas Special 2018 #2 5x kerst voorgerechtjes


Zoek jij nog een lekker voorgerechtje voor tijdens de feestdagen? Hieronder 5 heerlijke, feestelijke receptjes. Ideaal voor het kerstdiner! Welke ga jij proberen?


Knolselderijsoepje met parmaham en basilicumolie


1. Aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie

Dit aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie is echt de perfecte combi van smaken! Bij aardappel denk je al snel wat saai, maar door de toevoeging van zoete ui, knoflook en peterselie krijgt deze soep een heerlijke volle smaak. De toevoeging van de gekaramelliseerde uien en citroentijm-jeneverbesolie maken hem echt subliem.

2. Coquilles met zalmkaviaar en avocado

Vis hoort voor mij ook echt op het kerstmenu te staan en wat is er dan lekkerder dan coquilles!? Deze coquilles met zalmkaviaar en avocado zijn een waar feest op je bord. Het ziet er meteen heel chique en af uit. Het lijkt daardoor een ingewikkeld recept, maar niets is minder waar! Want deze is echt super gemakkelijk en kost niet veel werk en tijd! Ideaal dus als je een heerlijk maar gemakkelijk gerechtje op tafel wilt zetten.

3. Paddenstoelensoep met mascarpone

Paddenstoelensoep met mascarpone een heerlijk klein voorgerechtje. Ik serveer deze soep altijd in kleine glaasjes, maar je kunt hem ook gewoon in een grotere kom of diep bord doen. Dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat hij niet voor 8 personen is, aangezien van kleine glaasjes wordt uitgegaan.

4. Rivierkreeftjescocktail

Deze rivierkreeftjescocktail is een van de simpelste en gemakkelijkste voorgerechtjes die ik ooit heb gemaakt. Ondanks de simpelheid van het recept, is dit gerechtje verrukkelijk. Natuurlijk is het wel van belang dat je goede ingrediënten koopt maar dat spreekt voor zich. Zo haal ik de rivierkreeftjes altijd bij de vishandel.

5. Knolselderijsoepje met parmaham en basilicumolie

Dit knolselderijsoepje met parmaham en basilicumolie kun je zowel als hapje als voorgerechtje serveren. Dan maak je de portie gewoon iets groter. Dit gerechtje heb ik al meerdere malen met kerst gemaakt, omdat je het eenvoudig een dag van tevoren klaar kunt maken Dat is natuurlijk super handig, vooral als je meerdere gangen hebt of een grote groep krijgt. Het is snel te maken en ziet er echt smakelijk uit!"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.