Christmas Special 2018 #4 8x overheerlijke nagerechtjes


Nagerechtjes mijn favoriet! Ik kies er dan ook meestal 2 of 3. Sowieso kaas en zoet. Hieronder 8 nagerechtjes zowel kaas als heerlijke zoete desserts.


Peren in muskaatwijn met kaas


1. Witte chocoladetrifle

Deze trifle met witte chocolademousse, bosbessen, cake en frambozenlikeur is verrukkelijk en gemakkelijk voor te bereiden. Ik ben sowieso fan van trifles, maar dit is denk ik mijn favoriet. Een trifle bestaat altijd uit 3 lagen. De klassieke trifle bestaat uit cake besprenkeld met alcohol, fruit en tenslotte een laag vla of custard.

2. Peren in muskaatwijn met kaas

Peren in muskaatwijn met een kaasplankje! Voortreffelijk als afsluiter van het kerstdiner! Stoofpeertjes zien er altijd mooi en feestelijk uit. Ze kleden je bordje meer aan. En zoals ik al eerder zei, voor mij als groot kaasliefhebber, hoort een kaasplankje echt op het (kerst)menu te staan. Nu ben ik geneigd altijd 4 tot 5 soorten kaasjes te pakken en ook nog redelijke stukken af te snijden, al is dit niet echt aan te raden voor gasten. Zeker met een uitgebreid diner wordt dat veel te machtig.

3. Espresso-whiskeymousse met room

Deze espresso-whiskeymousse met room is een perfect dessert voor de feestdagen! Het kan namelijk 3 dagen van tevoren gemaakt worden! Waardoor je dus op de dag zelf meer tijd aan tafel kan doorbrengen en meer tijd hebt voor de  eventuele andere gerechten. Het is wel een machtig dessertje, dus niet in combinatie met een zwaar diner aan te raden. Het dessert ziet er af uit en er kan niet snel iets misgaan. Wat voor de uitstraling van het dessert natuurlijk handig is, daarbij is het qua smaken een hemels dessert!

4. Vruchtensalami

Vruchtensalami van gedroogde vijgen, gedroogde appeltjes, cranberry’s en walnoten. Een van mijn kerst favorieten, die ik ieder jaar weer maak. Ik serveer hem meestal met een uitgebreid kaasplankje. Soms voeg ik er ook nog iets van stoofpeertjes aan toe.

5. Frambozenparfait met amaretto & amarettikoekjes

Deze frambozenparfait met amaretto & amarettikoekjes is een van mijn favoriete desserts! Nou ben ik sowieso een persoon van de desserts, maar deze is zo ontzettend makkelijk en snel klaar te maken en het is altijd een succes.

6. Gekaramelliseerde stoofpeertjes

Deze gekaramelliseerde stoofpeertjes zijn verrukkelijk met een stukje kaas en daarvoor ideaal te gebruiken als dessert. Vaak krijg je in een restaurant de keuze kaas of zoet als dessert, bij ons in de familie werden altijd beide geserveerd. Met kerst serveer ik dus ook altijd beide, eerst kaas dan iets zoets.

7. Kersen-amandelcrumble

Kersen-amandelcrumble een heerlijk en gemakkelijk nagerecht! Dit nagerechtje is niet alleen vrij snel gemaakt maar kan ook deels van tevoren gemaakt worden. Daarom ook een aanrader voor gewoon doordeweeks, omdat het kan. De combinatie van kersen, vanille, amandel en yoghurt is echt subliem!

8. Luxe tiramisutaart met koffieboontjes

Als je gek bent op tiramisu is deze taart echt iets voor jou! Deze luxueuze taart is perfect voor als je iets te vieren hebt, als je eters krijgt of natuurlijk als je gewoon zin hebt in iets heel lekkers. Tiramisu is een van mijn favoriete toetjes. Ik vind hem alleen zelden ergens goed en echt lekker. Dat komt omdat ik een familierecept gewend ben, dat naar mijn mening geen andere tiramisu kan overtreffen. In het familierecept zit onder andere pure chocolade door het mascarponemengsel; dat zit ook in deze taart. Als drank wordt van origine marsala gebruikt, maar zelf vind in amaretto altijd het lekkerst.



"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.