Christmas Special 2019 #3 5x kerst hoofdgerechten


5x kerst hoodgerechten! 5 heerlijke, feestelijke gerechten.


Slagerij Pinckaers - Wildragout met kastanjechampignons


1. Eendenborstfilet met clementinesaus & regenboog wortels

Eend is iets dat naar mijn mening echt op het kerstmenu thuishoort! Deze eendenborstfilet met clementinesaus & regenboog wortels is het perfecte hoofdgerecht voor kerst. Dit gerechtje vind ik ook echt af. Er hoeft niks meer aan toegevoegd te worden. Alle ingrediënten en smaken sluiten perfect op elkaar aan. Je kunt eventueel de eerste twee stappen al voorbereiden.

2. Wildragout met kastanjechampignons

Deze wildragout met kastanjechampignons is een heerlijk gerecht voor in het najaar. Ik ben sowieso groot fan van stoofvlees en zeker van wild. In dit gerecht heb ik hert en wild zwijn gebruikt. Door de toevoeging van steranijs, venkelzaad, laurier en tijm krijgt deze ragout een heerlijke volle smaak. Het vlees wordt 2-3 uur gestoofd in donker bier en op het laatste moment worden winterpeen en de kastanjechampignons toegevoegd.

3. Kalfsragout met morieljes

Kalfsragout met morieljes is een gerecht waar je van houdt of niet. Morieljes hebben namelijk een sterke uitgesproken smaak. Het is een vrij luxe ragout. Je hebt echt goed kalfsvlees nodig, welke je het beste bij een goede slager kunt bestellen en de morieljes zijn niet overal even gemakkelijk te vekrijgen. Daarbij zijn morieljes vrij prijzig vergeleken andere paddenstoelen.

4. Hertenbiefstuk met Oosterse jagersaus

Deze hertenbiefstuk met Oosterse jagersaus is echt het einde! Een heerlijke saus met een volle smaak of je nou van Oosters eten houdt of niet. Een ideaal hoofdgerecht voor het kerstmenu.

5. Eendenborstfilet in rode portsaus met verse vijgen

Deze eendenborstfilet in rode portsaus met verse vijgen is een heerlijk hoofdgerecht. Je hoeft er alleen nog een lekkere puree en groenten aan toe te voegen. Al kun je dit gerecht zonder toevoeging ook perfect als voorgerechtje serveren. Wild hoort naar mijn mening echt op het kerstmenu te staan maar ook eend probeer ik altijd toe te voegen, omdat ik het zelden eet en ik het echt heel graag heb!"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.