Christmas Special 2021 #2 6x Soepen

Christmas Special 2021 #2 6x Soepen. Een soepje is ook altijd op mijn kerstmenuutje te vinden! Naast een of twee voorgerechtjes vind ik dat een soep er gewoon bij hoort. Omdat ik meerdere gangen kies serveer ik wel van alles altijd kleinere porties. Hieronder 6 heerlijke, kerstige soepen!

“Een soepje hoort erbij”

Nina

1. Knolselderijsoepje met parmaham en basilicumolie

Dit knolselderijsoepje met parmaham en basilicumolie kun je zowel als hapje als voorgerechtje serveren. Dan maak je de portie gewoon iets groter. 

2. Pastinaak-peersoep met amandelstengels

Pastinaak-peersoep een heerlijke volle soep en ook nog eens super gezond! Soep heb ik altijd erg graag, zeker in de herfst en de winter.

3. Runderbouillon met gemengde paddenstoelen & peterselie

Deze heerlijke vijgen met honingcrumble, tijm & morbier maak ik vaker als nagerechtje met kerst. Nagerecht moet naar mijn mening altijd eerst kaas zijn en dan zoet eDeze runderbouillon met gemengde paddenstoelen & peterselie is vrij simpel, maar kan een heerlijk en mooi voorgerechtje zijn voor  het kerstdiner.

4. Paddenstoelensoep met mascarpone

Paddenstoelensoep met mascarpone een heerlijk klein voorgerechtje. Ik serveer deze soep altijd in kleine glaasjes, maar je kunt hem ook gewoon in een grotere kom of diep bord.

5. Velouté van knolselderij met gebruinde boter & salie

Deze velouté van knolselderij met gebruinde boter & salie is heerlijk romig en zacht van smaak. Velouté betekent fluweelachtig en verwijst als Franse keukenterm naar fluwelige, gebonden soep.

6. Aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie

Dit aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie is echt de perfecte combi van smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.