Crunchy nougat pasta met vanille


Crunchy nougat pasta met vanille, heerlijk voor bij het kerstontbijt, brunch of lunch. Je kunt hem op brood smeren. Al prefereer ik zelf gewoon wat grissini erbij om in de nougat pasta te dippen. Je kunt hem gemakkelijk een week van te voren maken en dat is natuurlijk handig, want op de dagen zelf moet je vaak al genoeg klaar maken.

Zachte naturel nougat is vrij lastig te verkrijgen. In plaats daarvan neem ik meestal nougat met hazelnoten. Als je wel naturel nougat gebruikt zou ik ± 200 g gebruiken in plaats van 250 g. Afhankelijk van wat je lekker vindt schep je er op het einde nog (extra) hazelnoten door.


Crunchy nougat pasta met vanille


Ingrediënten (voor 1 pot):

Moeilijkheidsgraad:
Bereidingstijd: 15 min.

 

  • 250 g zachte nougat (met hazelnoten)
  • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
  • 175 ml slagroom
  • 80 g boter, op kamertemperatuur
  • 30-50 g blanke hazelnoten, grof gehakt

Extra:

  • 1 potje à 250 ml

 

Bereiding:

Hak de nougat in stukken. Verhit de slagroom in een steelpannetje en voeg de vanillemerg en het stokje toe. Breng tegen de kook aan en vis het stokje uit de slagroom. Voeg de nougat toe en laat op laag vuur in de vanilleroom smelten. Blijf erbij en roer regelmatig goed door, want hij kan heel snel aanbranden. Laat ± 4 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de pasta afkoelen.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en schep ze door de nougatpasta. Schep de pasta in een schaaltje of potje en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: ook lekker om met grissini (dunne soepstengels) in te dippen!


 

"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.