Healthy kokos-choco snacks met pecannoten


Deze kokos-choco snacks zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje. Hoeven niet in de oven en zijn dus lekker snel klaar! Er wordt buiten de suiker die in de chocolade zit geen suiker toegevoegd. Ook geen melk of tarwe!

Pure chocolade en kokos zijn super gezond. Zo gaat chocolade depressies tegen er zit namelijk serotonine in en endorfine; het geluksstof. Ook kan pure chocolade de kans op beroertes, hart- en vaatziektes verlagen. Pure chocolade zou ook helpen bij afvallen. Kokosolie bevat een heleboel gezonde vetzuren, waaronder laurinezuur dat onstekkingsremmend werkt. Zo is kokosolie ook beter dan olijfolie, omdat deze hogere temperaturen kan verdragen en dus beter te verhitten is dan olijfolie.


Healthy kokos-choco snacks met pecannoten


Ingredienten:

Moeilijkheidsgraad:
Bereidingstijd: 10 min, 1 uur afkoelen
  • 2 el kokosolie
  • 55 g geraspte kokos
  • 6 pecannoten
  • 40 g pure chocolade (70%)

Extra:

Bereiding:

Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg de kokosrasp toe. Roer goed door en verdeel het grootste gedeelte over de mal. Vul tot ± 0,5 cm onder de rand.

Breek de pecannoten in stukjes druk in iedere bonbon een stukje. Schep nog een klein beetje kokosrasp erop en druk aan met een theelepeltje.

Smelt de pure chocolade in een steelpannetje. Verdeel de chocolade over de mal en zet in de koelkast. Laat minimaal 1 uur afkoelen.

Druk de kokos-choco snacks uit de mal en serveer in een mooi schaaltje of bakje. Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren.

Tip: wissel eens af met andere noten door bijv. hazelnoten of gehakte amandelen te gebruiken.


[bol_product_links block_id=”bol_57b6fa0471c10_selected-products” products=”9200000054427057″ name=”Siliconen mal” sub_id=”” link_color=”939393″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”939393″ deliverytime_color=”D1D1D1″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.