Meringue schuimpjes


Dit is een heel gemakkelijk en lekker receptje voor meringue schuimpjes. Mijn moeder maakte dit vroeger vaak als er bezoek kwam.  Ik wilde altijd graag mee helpen om na afloop de mixer te kunnen aflikken. Niet zo gezond maar o zo lekker.  Als de schuimpjes klaar waren konden mijn zus en ik er ook nooit vanaf afblijven. Voor het bezoek bleef er niet zoveel over…


image


Ingrediënten (voor 20 kleine schuimpjes):

Moeilijkheidsgraad:
Bereidingstijd: 60 min.

 

  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 100 g basterdsuiker of kristalsuiker
  • 5 gr maizena

extra:

  • spuitmond en zak
  • kom
  • mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100°C.

Zorg dat je kom schoon en droog is. Begin met het scheiden van de eieren. Let erop dat er geen druppeltje eigeel of stukjes schil bij het eiwit komen; je krijgt het schuim dan niet meer luchtig. Klop de eiwitten met een snufje zout, totdat het schuim mooi luchtig is. Als je goed geklopt hebt kun je de kom nu ondersteboven houden zonder dat het schuim uit de kom loopt.

Voeg dan al kloppend de suiker toe. Geef de suiker voldoende tijd om op te lossen in het eiwitschuim. Klop door totdat je stevige pieken krijgt en een mooi glad mengsel hebt.

Vervolgens spatel je voorzichtig de maïzena door het mengsel. Je kunt het schuim nu voorzichtig overscheppen in een spuitzak en er bergjes van spuiten. Voor een wat nonchalantere uitstraling kun je het ook met een lepel op de bakplaat scheppen.Afhankelijk van de grote en hoe droog je ze wilt hebben bepaal je de tijd. Ik vind ze zelf  het lekkerst als ze nog iets plakkerig van binnen zijn. Dus dan laat ik ze 45 min. in de oven staan. Heb je ze liever wat droger van binnen kun je ze beter op 80 graden afbakken en 2 tot 3 uur in de oven laten staan. Hoe hoger je temperatuur hoe sneller ze zullen verkleuren.

Je kunt ze het beste in een gesloten box bewaren of in een stolp. Zo heb je er een paar dagen plezier van; vers zijn ze natuurlijk het lekkerst.

"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.