Nationale Dag van de Vlaai | Kiwibesvlaai


Vandaag, 25 oktober is het Nationale Dag van de Vlaai! Hét moment om het bestaan van de Limburgse vlaai te vieren en om samen te genieten van dit heerlijke streekproduct.

De afgelopen maanden ontwikkelden “Bekkerie Talentino” in Maastricht en “Mertz Kleinfruit” in Sint Geertruid onder de vlag van “La Saison Culinaire“, een nieuwe powervlaai die vandaag feestelijk onthuld zal worden.


Nationale Dag van de Vlaai | Kiwibesvlaai


De kiwibesvlaai

Een powervlaai zonder toegevoegde suikers met de kiwibes van Zuid-Limburgse bodem. De kiwibes zit vol met stoffen die een positief effect hebben op je gezondheid. Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel, en bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen.

Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eidooier en vanille. En de topping van gehalveerde kiwibessen. Met recht een powervlaai en zónder toegevoegde suikers.

De kiwibesvlaai is tot half november te verkrijgen en proeven bij Talentino (De GreuneLuiper) aan het Koningsplein 101 in Maastricht en bij Talentino in Margraten aan de Van Eynattenstraat 2. 

 

Bourgondiërs

Maastrichtenaren (Limburgers) zijn echte Bourgondiërs en de liefde voor vlaai hoort daar natuurlijk ook bij! Vandaag is dan ook het ideale moment om van een lekker stuk vlaai te genieten (in Maastricht)!De Kiwibesvlaai is ook buiten Maastricht te verkrijgen bij Hanos Heerlen aan de Heerlerweg 158 in Heerlen (enkel voor Hanos pashouders), Plus Schouteten Kloosterplein 27 in Simpelveld en Plus Custers Cramignonstraat 1 in Eijsden.
"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.