Prosecco-cocktail met gin & granaatappel


Ik vind het altijd leuk als ik bezoek krijg om mijn gasten een mooi aperitief voor te zetten. Deze prosecco met gin & granaatappel is daarvoor ideaal! Snel gemaakt en ze zien er heel feestelijk uit.

Leuk weetje: Het woord aperitief komt van het Latijnse ‘aperire’, wat ‘openen’ betekent. Een aperitief werk meestal eetlust opwekkend, wat natuurlijk fijn is voor een diner. Vermijd wel hele zoete aperitieven omdat ze juist de eetlust afremmen en de smaak verzwakken.


Processed with VSCO with c1 preset


Ingrediënten (voor 4 pers):

Moeilijkheidsgraad:
Bereidingstijd: 15 min.

 

  • 1 grote granaatappel
  • 4 el gin
  • 1 sinaasappel
  • 1 fles gekoelde prosecco

Extra:

  • citruspers
  • zesteur (citrusrasp)
  • 4 champagneglazen

 

Bereiding:

Snijd het kroontje van de granaatappel en breek hem met je duimen door de helft. Breek een van de helften nog een keer door, zodat je 2 kwarten krijgt. Houd de 2 kwarten boven een kom en sla met de bolle kant van een lepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen. Verwijder eventuele witte vliesjes. Pers de andere helft uit op een citruspers. Pas op voor spatten!

Verdeel de granaatappel pitjes en het sap over 4 champagneglazen. Schenk de gin erop. Trek met een zesteur de schilletjes van een sinaasappel en verdeel de dunne reepjes over de glazen. Schenk als laatste de gekoelde champagne erover en serveert direct.

Tip: Mocht je er moeite mee hebben om de pitjes uit de granaatappel te krijgen kun je deze ook los in de supermarkt kopen. Maar vergeet niet dat je de andere helft van de granaatappel nodig hebt voor het sap!


 

"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.