Zalmballetjes met wasabi


Deze zalmballetjes met wasabi zijn een heerlijke amuse. Ideaal voor een simpel maar lekker voorafje als je eters hebt of gewoon voor bij de borrel.

Zalm is erg gezond en bevat o.a. veel omega-3 vetten. Die zijn gunstig voor hart- en bloedvaten. Ook bevat het veel vitaminen, eiwitten en mineralen. Omdat dit recept rauwe vis bevat, koop ik deze al helemaal niet in de supermarkt, maar bij de visboer. Zo weet ik zeker dat ik verse zalm krijg. Je kan voor de afwisseling inplaats van de zalm ook tonijn gebruiken.


Zalmballetjes met wasabi


Ingrediënten (voor ± 10 balletjes):

Moeilijkheidsgraad:
Bereidingstijd: 15 min.
  • 100 g verse zalm
  • 14 wasabibolletjes
  • zout & peper

Extra:

  • keukenmachine

Bereiding:

Maal in de keukenmachine de wasabibolletjes fijn. Klop het gruis in een diep bord. Het hele fijne gruis wat blijf plakken in de keukenmachine kun je weggooien.

Maal vervolgens de zalm voorzichtig in de keukenmachine tot gehakt met flink wat zout en peper. Proef of het gehakt goed op smaak is, want je kan daarna niks meer aan de smaak veranderen.

Vorm met natte handen balletjes van het gehakt met een doorsnede van ± 2 cm. Rol de balletjes door het wasabigruis tot ze goed bedekt zijn. Serveer direct.

Tip: je kunt ook het wasabigruis en gehakt van tevoren maken en apart tot gebruik wegzetten. Rol ze dan vlak voor serveren door het gruis.


"Food with passion & a smile"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.